Ιδιωτικοποίηση του σπηλαίου Δυρού?

Τα σπήλαια και τα φαράγγια είναι από τα πιο ευαίσθητα οικοσυστήματα με μοναδική επιστημονική και πολιτιστική σημασία. Επιπλέον, η άμεση σύνδεση τους με τα υπόγεια ύδατα επιβάλει την προστασία τους από κάθε μορφής ρύπανση.

Ιδιωτικοποίηση του σπηλαίου Δυρού?

Δημοσίευσηαπό Έρη » Τετ Ιαν 12, 2005 11:37 am

Στο νυχτερινό δελτίο έτυχε να δω ένα ρεπορτάζ με θέμα το σπήλαιο του Δυρού που ανέφερε ότι υπάρχουν σχέδια από την Κυβέρνηση που συνιστούν να περάσει η εκμετάλλευση του σπηλαίου σε ιδιώτες. Το γεγονός αυτό έχει ανησυχήσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν καταλάβει το σπήλαιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση.

Εμάς σαν σπηλαιολόγους δεν μας αγγίζει αυτό το γεγονός? Θα μπορούμε να βγάζουμε άδειες για επισκέψεις στο σπήλαιο (μιλάω πάντα για τα μη-τουριστικά μέρη του) μετά την ιδιωτικοποίηση, όπως μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι τώρα ή πρόκειται να αντιμετωπίζουμε προβλήματα?

Εάν το θέμα είναι απλό και περιορίζεται στο ποιος θα έχει τα οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευση του χώρου, τότε δεν τίθεται ζήτημα. Εάν όμως υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να αλλάξει το καθεστώς –που ήταν ήδη αυστηρό- σε απαγορευτικό για επισκέψεις σπηλαιολόγων, τότε νομίζω ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων. Η κινητοποίηση μας μπορεί να κυμανθεί από μια απλή επιστολή συμπαράστασης –που είμαι της γνώμης ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε είτε ως σύλλογος είτε ως ομοσπονδία- μέχρι και φυσική παρουσία μας στο χώρο της κατάληψης του σπηλαίου.

Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις σας
Ευχαριστώ
Εδώ τα καλά καραμπίνερ! Κρανάκια-φόρμες στη μισή τιμή! Το αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει όλα τσάμπα... Έλα πάρε-πάρε!
Άβαταρ μέλους
Έρη
 
Δημοσιεύσεις: 499
Εγγραφή: Δευτ Μαρ 22, 2004 10:43 am

Επιστροφή στο Προστασία Σπηλαίων/Φαραγγιών

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron