Σελίδα 1 από 1

Η "Voronia - Krubera" (-2054μ) στο 14ο ICS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Αύγ 29, 2005 4:00 pm
από caspex
Η Voronia - Krubera στο 14ο ICS

Η ανακοίνωση της διεθνούς ομάδας CAVEX σχετικά με τις τελευταίες εξερευνήσεις στο βαθύτερο μέχρι σήμερα γνωστό σπήλαιο του κόσμου, εντύπωσιάσαν αναμφισβήτητα τους συνέδρους του 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σπηλαιολογίας που πραγματοποιήθηκε στον Κάλαμο την περασμένη εβδομάδα.

Την ανακοίνωση έκαναν εκ μέρους του CAVEX, οι Denis Provalov και Ilia Zharkov ενώ η αίθουσα D ήταν εντελώς γεμάτη. Οι δύο Ρώσσοι απεκατέστησαν πλήρως το ιστορικό των εξερευνήσεων και παρουσίασαν τα δεδομένα της νέας χαρτογράφησης (με τρεις διαφορετικές μεθόδους) τα οποία διόρθωσαν το βάθος του σπηλαίου από -2080μ σε -2047μ (+/- 10μ). Στην χαρτογράφηση του σπηλαίου συμμετείχαν (ως γνωστόν) μέλη του ΣΕΛΑΣ τον περασμένο Ιούλιο.

Η ανακοίνωση χειροκροτήθηκε θερμότατα και το ίδιο βράδυ έγινε η προβολή της ταινίας του CAVEX για την αποστολή του 2003 η οποία ήταν ένα από τα σημαντικότερα δρώμενα στο συνέδριο και συζητήθηκε πολύ. Η εν λόγω ταινία κέρδισε μάλιστα και το 1o βραβείο στον διαγωνισμό Multimedia.

Η ταινία θα προβληθεί εντός του Σεμπτεμβρίου στον ΣΕΛΑΣ και όσοι επιθυμούν αντίγραφα ας επικοινωνήσουν με τον υπογράφοντα.