Αποστολή στο Βραδέτο

Στην ενότητα αυτήν συγκεντρώνονται στοιχεία για τις αποστολές των μελών του συλλόγου στα Ιωάννινα.

Αποστολή στο Βραδέτο

Δημοσίευσηαπό Μανόλης Διαμαντόπουλος » Τρί Αύγ 17, 2004 4:30 pm

Η αποστολή στο Βραδέτο ήταν επιτυχής με 35 εξερευνήσεις χαρτογραφήσεις. Τα βαθύτερα της αποστολής είναι η "ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙ" -200m όπου έχουν μείνει 4 παράθυρα για εξερεύνιση και η "ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΚΑΣΙΑΝΗΣ" -90m στο όρος Στούρος, περιοχή Μονοδέντρι.Επίσης στην περιοχή του Βραδέτου δύο σαραντάρια με πολύ αέρα θέλουν καλό σπάσιμο. Στην αποστολή συμετήχαν 4 μέλη του ΣΕΛΑΣ:Έλενα Αθήνη,Θωμάς Δίτσας,Τόλης Σιούτης,Μανώλης Διαμαντόπουλος.Από το ΣΠΟΚ 2:Δανιήλ Μωραίτης,Γεωργία......Από Γαλλία οι φίλοι μας Thiery και Mano.Από Ιταλία 6 άτομα (5 από το Avelino club "Natura Explora" και μία κοπέλα από Tριέστη.
Επίσης από 11/7-14/7 /04 κατεβήκαμε στο βάραθρο Προβατίνα:Έλενα Αθήνη, Μανώλης Διαμαντόπουλος, Περικλής Κατσάνος (ΣΠΕΛΕΟ),Ανδρέας Κατσάνος.Όσο αφορά την ιστορία το 1968 οι άγγλοι κατέβασαν με το μηχανοκίνητο βίντσι στο πρώτο πηγάδι τον βοσκό Σπύρο Τρίγκο από το Γυρομέρι Θεσπρωτίας ο οποίος είναι σήμερα 75 χρόνων. Για το ιστορικό της Προβατίνας αλλά και για άλλες αποστολές στην περιοχή έχω βρει και άλλα στοιχία τα οπόια θα σας τα στείλω σύντομα.
Επίσης επυτιχής ήταν η ημερίδα "Σπηλαιολογία στο Ζαγόρι" στις 30/7/04 με παρουσία 300 ατόμων μεταξύ των οποίων ήταν οι τρεις δήμαρχοι του Ζαγορίου,ο νομάρχης Ιωαννίνων και δύο βουλευτές των Ιωαννίνων.
Σας υπενθυμίζω ότι από 13/9-13/10/04 θα γίνει αποστολή για τη συνέχεια της εξερεύνησης στην "ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΌΡΝΙΟΥ" -530m.
Μανόλης Διαμαντόπουλος
 

Επιστροφή στο Βραδέτο - Ζαγοροχώρια - Αστράκα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron